SZOLGÁLTATÁSOK

Átfogó mozgásszervi állapotfelmérés 60-90 perc

Minden szolgáltatás során holisztikus szemlélettel dolgozom, a testünk nem különálló izmokból áll,  hanem "minden mindennel összefügg". Ezért bármilyen problémával vagy preventív jelleggel keresel meg, első alkalommal egy állapotfelmérésen veszel részt nálam. Az állapotfelmérés segít, hogy személyre tudjam szabni számodra a kezelést. A legmegfelelőbb technikákat válasszuk ki és valódi segítséget nyújthassak.  

Mobilizációs tréning 50 perc

" A fűzfa, amely meghajol a vihar előtt, gyakran nagyobb túlélő, mint a tölgy, amely ellenáll a viharnak." Sir Walter Scott

A mobilizációs gerinctréning nem gerincjóga, vagy pilates. Mondhatnám úgy is, hogy mindent elkezdünk az alapoktól. Hiszen hiába kezdjük el erősíteni a hát izmait addig amíg a rossz mozgásminták fennállnak. A rossz mozgásmintával történő mozgások/sport tevékenységek hozzájárulnak ugyanis a degeneratív/kopásos betegségek kialakulásához. Az óra elején helyet kap a helyes légzés technika begyakorlása, majd az állapotfelmérés során felmerült blokkok feloldása következik. A mobilizációs gerinctréning során a talptól felfelé haladva újra mobilizálni fogjuk azokat a testrészeket, amelyek elvesztették mobilitásukat, hajlékonyságukat. Ezeket az ízületeket aktív mobilizációs technikákkal kezeljük, megteremtjük a rugalmasságot (SMR eszközök, dinamikus fascia lazító gyakorlatok és ellenállásos nyújtás, vagy más néven resistance stretching révén) Ha úgy érzem szükséges, akkor passzív mobilizációs technikákat is alkalmazom (köpöly, kinezio-tape, triggerpont kezelés) Erre azért van szükség, mert a rossz mozgásminta gyakran a mobilitás elvesztése miatt van. A rugalmasság megteremtése után következik a reedukáció, azaz a mozgásminták újra, ezúttal helyes megtanulása, majd gyakoroltatása. Amikor helyreállítottuk a gerinc rugalmasságát, mozgásstratégiákat, akkor térhetünk át a komplexebb gyakorlatokra :) 

Neked való ez a tréning, ha

 • Egyoldalú terhelés alatt dolgozol /egyoldalasan jársz-kelsz és sokszor beáll a nyakad, vagy nehezen hajlik már a derekad. Merevnek és agyongyötörtnek érzed magad.
 • Ha gyakran fáj a fejed a nyakad merevsége miatt.
 • Ha szeretnéd sport terhelés előtt javítani a berögzült rossz mozgásmintákat.
 • Ha szeretnéd újra rugalmasnak érezni a gerinced.
 • Ha nehezen megy a 'húzd ki magad' és  érzed, hogy gyakran van hanyag tartásod.
 • Ha van türelmed az alapoktól kezdeni, nem pedig Durrbele Balázs módjára elmenni 10 év inakív év után Kettlebell órára (rám is jellemző volt, nem ciki belátni, hogy nem működik)
 • Ha tanulni szeretnél, tudásra éhes vagy, ami a tested illeti.

NEM neked való a tréning, ha

 • 5 perced van rá, értsd: egyszer eljössz és azt várod minden megoldódik egy csapásra.
 • Ha nem vagy hajlandó gyakorolni és tanulni (minden tudást átadok az órán, csak figyelned kell).
 • Ha kockás has és fogyás a cél, ez nem személyi edzés.
 • Ha kapásból és kifejezetten a háti izmaid erősítését várod a tréningtől. Addig nem erősítünk valamit, amíg az rugalmatlan, merev és feszül. Hidd el nekem eljön az a pont, amikor már erősítjük is.
 • Online órát szeretnél. Ez sajnos nem működik online.

Mélyszöveti masszázs 60 - 90 perc

Első alkalommal végzünk 30 perces állapotfelmérést. Ennek során egy részletes egészségügyi kérdőívet beszélünk át, valamint feltérképezem a gerinc mozgásait és állapotát.  A kezelések során a svéd masszázsfogások mellett a fascia és lágyrész mobilizáció, a köpölyözés, SMR terápia, kimozgatásos (trakciós) eljárások és a trigger terápia technikáit is alkalmazom. Kezeléseim 30, 60, és 90 percesek, melyek a felméréseknek köszönhetően teljesen személyreszabottan történnek. Szükség esetén a kezelés részéként kinesio-tapet is felrakok. Kezeléseim során a  Pranarom prémium minőségű hidegen sajtolt olajait és illóolajait használom. 

Relaxáló masszázs 60 - 90 perc

A relaxáló masszázsok svédmasszázs fogásai mellett lávaköveket, thai herbál labdacsokat, meleg törölközőket, borogatásokat is használok. A masszázs előtt javaslatot teszek a használt eszközökre és együtt döntjök el, hogy mi esne a legjobban számodra.

Triggerpont masszázs 60-90 perc 

Gondolnánk-e, hogy a krónikus fejfájások, vagy egy gerincferdülés hátterében akár izomfeszülés(ek) is állhat(nak)? Jellemzően eszünkbe sem jutna ez a magyarázat, pedig az izom eredetű fájdalmak több mint háromnegyed részét kórosan feszülő lágyszövetek okozzák. A tartósan rövidült izmok akadályozzák a vérkeringést, ízületi blokkokat hozhatnak létre, sőt, akár a csontokat is képesek kimozdítani a helyükről, így testi aszimmetria, például gerincferdülés kialakulásához is vezethetnek. Ha az izom kórosan feszessé válik, triggerpont alakulhat ki benne, így nem tudja ellátni funkcióját, sérülékennyé és fájdalmassá válik. Mindez kihat az egész szervezet működésére, hiszen a sérült izom miatt megbomlik az izomegyensúly, azaz a teljes rendszer statikája. Triggerpontnak azokat a vázizmokon (az izomhasban, az izom-ín átmenetben és az izmot körülvevő fasciában) kialakuló és jól tapintható gombostűfejnyi rendkívül érzékeny csomócskákat nevezzük, amelyekben összegyűlik az adott izom feszültsége. A triggerpontok rendkívül érzékenyek, a helyi panaszok mellett általában kisugárzó fájdalmat is okoznak. A triggerpont kezelés hatására feloldhatóak az izomfeszülések, javul az adott terület vérellátása, távoznak a felhalmozódott salakanyagok, megszűnhet a góc, és beindulhat a gyógyulási folyamat, azaz az izom visszanyerheti eredeti hosszát.

A masszázs, szöveti lazítás után alkalmazom a trigger oldás technikáját. Egy alkalomban nem érdemes gondolkozni, legalábbis érdemleges javulást várni, ugyanis egy alkalommal 3-4 pont kezelése javasolt, melyek gyakran nem is oldódnak ki azonnal. Mint mindennek, ennek is érdemes időt adni.Szükség esetén a kezelés részéként kinesio-tapet is felrakok.