Új év, új célok

2021.01.11

2020 mindannyiunk életében vízválasztó volt ebben biztos vagyok. Őszintén mondom, hogy én nagyon hálás vagyok 2020-nak, amiért új irányt és célokat adott.  Ezt már többször írtam nektek, nem fogok tovább ködösíteni, most el is mondom, hogy mik ezek az új célok és irányok.

2021-ben lesz hat éve, hogy gyógymasszőrként végeztem, sokan nem tudják rólam, hogy gyógymasszőr vagyok, mivel ezt az első évet eltekintve nem írtam ki magamról sehová. Bár mindig is nagyon érdekelt az anatómia, a mozgásszervi problémák, eddig sokkal jobban el tudtam mélyülni a wellness technikákban. Élvezettel tanultam meg a lávaköves, kismama, thai herbal masszázs fogásait, a testápolás az aromás illatok és olajok világa teljesen beszippantott. A 6 év alatt részt vettem emellett funkcionális anatómia továbbképzésen is, mégis azt éreztem, hogy nem állok rá készen, hogy felvegyem a gyógyítás (értsd: mozgásszervi fájdalmakkal foglalkozó, klinikai gyógymasszázs) terhét, hiszen ez óriási felelősség és én nagyon élveztem a svédmasszázs megnyugtató, elengedő légkörét.

2020 adott nekem 2,5 hónap megállást, amikor nem masszíroztam, csak átgondolhattam, hogy mit szeretnék a közeljövőben csinálni. Ekkor kezdtem el újra elővenni az anatómia szakkönyveket, egyre több szakmai oldalt bújtam, majd május végére megszületett az elhatározás: beleállok. Szomjaztam a tudást, hiszen az elmúlt években hatalmasat fejlődött a tudomány, rengeteg dolog kiderült az emberi test működéséről. Az igazi elköteleződést a FASCIA- ELMÉLET képzés hozta el, mert tudtam, hogy ezzel hatékony segítség lehetek. Ezután következett az SMR-HENGER képzés, most pedig a TRIGGER -PONT TERÁPIA ÉS FASCIA-LAZÍTÓ TECHNIKÁK KÉPZÉS  folyamatában vagyok.  Azt is tudjátok, hogy sosem állítottam olyat a masszázsról, amit a masszázs nem tud. Sokszor csodálkozom, hogy gyógymasszőrök milyen hangzatos marketing szöveggel vonzzák be a fájdalomtól megfáradt vendégeket, gyors, energiahatékony (lásd: csak masszázzsal történő gyógyítás) megoldást kínálva. Sosem értettem egyet ezzel, hiszen a gyógymasszőr ( ha gyógymasszőr, mert ugye ez sem biztos) nem tud izmokat "összemasszírozni" (sportolni, mozogni), nem tud helyesen táplálkozni, elegendő vizet fogyasztani a vendég helyett. Mégis olyan ígéretek röpködnek, amik azt sejtetik, hogy Ő (a masszőr) majd mindezt megoldja egyedül. 

Mindig minden esetben, amikor indokolt volt mozgásterapeutához, gyógytornászhoz, dietetikushoz küldtem a vendégeimet.  A tapasztalatom azonban az volt, hogy odáig már nagyon kevesen jutnak el, hiába csak ez hozna javulást, gyógyulást.

Ugyanis hatékony módszer (persze csak ha nem szeretnéd, hogy a tested idő előtt megöregedjen) csak együttesen a mozgás, masszázs és táplálkozás lehet!  Ennyi, nincs egyszerűbb megoldás! Ha szeretnél egészséges maradni, vagy meglévő fájdalmaidat enyhíteni, megszüntetni, akkor mozogni is kell a masszázs mellé és nem árt, ha megfelelő hátteret (tápanyagokat, ásványi anyagokat, vizet) is szolgáltatsz hozzá!

Éppen ezért úgy döntöttem, hogy nem állok meg a manuális technikáknál. Tanulni fogok a mozgásról is. Ezért  kezdtem el a FITNESS EDZŐ  KÉPZÉS-T. Mivel gerinc-tréner, funkcionális fascia-tréner, valamint rehabilitációs edző képzettséget, sportszakmai végzettséggel lehet szerezni. Hát üsse kavics, akkor edző is leszek. Bízom benne, hogy addig is színesen mozogtok, étkeztek és több és többféle masszázst kipróbáltok. Hiszen ez a kulcs, mindenből a változatosság! :)

Hát így vetettem 2020-ban és így aratok majd 2021-ben remélhetőleg. Bízom benne, hogy jöttök velem tovább az úton! 

Betti

Fotó: Tom and Berry Photography