Otthoni illóolajos parfüm készítése - Vidító illatszer

2020.03.29

Ígértem már nektek, hogy jövök aromás segítséggel is. Mivel az aromaterápiás képzés is elmarad, így arra szántam most az időt, hogy minél többet tanuljak értetek és persze magamért is. Ha ennek az időszaknak vége, akkor még több tudással tudjak nektek segíteni.

Az aromaterápia egy lehetőség, hogy más nézőpontból közelíts önmagadhoz és az egészségedhez. Sajnos sokszor kétes hitelességű forrásokból származó információk láttak napvilágot. De az illóolajoknak nincs tudományosan bizonyított közvetlen hatása a COVID-19 vírusra. A legtöbb illóolajokkal és vírusokkal folytatott kísérlet laboratóriumi körülmények között történt, vagyis valódi élethelyzetben történt kísérletek korlátozott információt biztosítanak. Ettől függetlenül az illóolajokat fertőtlenítésre, immunrendszer erősítésére, szorongás és félelmek csökkentésére tudjátok használni! 

A mai napra egy igazán vidító receptet hoztam nektek, amit rendkívül kreatív módon Vidítónak neveztem el. Először pár mondatban azért elmondom, hogy mi az amire érdemes figyelni, mit hogyan érdemes csinálni.

Tiszta, természetes eredetű illóolajat használj! 

Én a cosmio, medinatural, panarom illóolajait használtam/használom. Én azért használom őket, mert magyar üzletek és nem amerikai mlm rendszerben működnek. Nagyon nehéz eligazodni ezen a piacon, de én ezekben a cégekben megbízom. Sokan tudjátok, hogy a cosmioban dolgoztam is és garantáltan prémium minőséget képviselnek, azon kívül az Aromatika magazin (aromaterápiás magazin) is ajánlja őket. Erről már érik egy bejegyzés nálam, úgyhogy majd külön kifejtem a véleményem egyszer :)

Érdemes színes, jól zárható üvegben keverni a készítményeket. Az illóolajok leghosszabb ideig barna üvegcsében tarthatók el.

Soha ne rázd fel erős mozdulatokkal az illóolajat, vagy keveréket. Ehelyett inkább lassú mozdulatokkal fordítsd meg az üveget és tartsd így rövid ideig.

Ha nem tetszik valamelyik illat, akkor bízz magadban, ne használd fel.

Amikor valamelyik olajra szükséged van, akkor a fiolát csak néhány pillanatra nyisd ki, csöppentés után azonnal zárd vissza.

Saját parfüm készítésénél hordozóolajként ajánlatos jojobaolajat használni, mivel egy folyékony viasz. Bőrbarát tulajdonságú, nem hagy nyomot a textíliákon és nagyon sokáig eltartható.

Alkohollal fújd be a tégelyed, majd tölts bele  jojobaolajat és összesen 8-12-24 (hordozóolaj mennyiségétől függően) csepp illóolajat csöppents bele. Ha többféle illóolajból szeretnél parfümöt készíteni, ahogy itt is látható lesz, akkor érdemes azt előre egy külön üvegcsében elkészíteni, majd a keverékből illatosítani a jojobaolajat. Az anyagok elegyítése 6-10 percig tart. 10 perc után kenj az anyagból a csuklódon lévő pulzuspontra, vagy szippants bele a tégelyedbe.

Vidító illatszer

8 ml jojobaolaj

8 csepp édesnarancs (citrus sinensis l.)

6 csepp geránium (pelargonium graveolens oil)

6 csepp levendula(lavandula angustifolia oil)

4 csepp bergamott(citrus bergamia oil)

Én ma diffúzorba készítettem el ezt a keveréket. A következő mennyiségből 5 ml illóolaj keverék készült el:

32 csepp édesnarancs (citrus sinensis l.)

32 csepp geránium(pelargonium graveolens oil)

24 csepp levendula(lavandula angustifolia oil)

24 csepp bergamott (citrus bergamia oil)

vigyázzatok magatokra és a lelketek is!