Mit jelent nekem a slow? Mik azok a slow szolgáltatások és termékek?

2020.09.21

Amikor a masszázsok során személyesen is találkozunk és beszélgetni kezdünk, akkor általában megkérdezitek tőlem: Miért pont slow? Hiszen a masszázs alapból slow... 

SLOW SZOLGÁLTATÁSOK

Úgy gondoltam, hogy összefoglalom most nektek mit jelent slow szolgáltatónak lenni és mit jelent slow termékeket árulni. Egy-két évvel ezelőtt találkoztam ezzel a fogalommal, amikor rátaláltam a FLEUR DE LIN SLOW COSMETICS megálmodójára, Gabira. Aki a fantasztikus szilárd sampont készíti, amit a webshopban megtaláltok. Akkoriban jöttem rá, hogy kezdem nagyon túlhajszoltnak érezni magam, túl sokat masszírozom, nincs kedvem elindulni munkába, nem tölt el már akkora lelkesedéssel, mint amikor dolgozni kezdtem. Amikor találkoztam a fogalommal már mozgolódott bennem a vágy, hogy valami teljesen mást szeretnék, mint ami van. Szeretném lassabban, máshogy csinálni, mint ahogy csinálom és másként csinálni, mint mások. Ezért úgy döntöttem, hogy segítséget kérek. Így jutottam el coachingra, ahol az alkalmakon elkezdtünk rendbe tenni, hogy mi az, ami jó nekem is és a vendégeimnek is. 

Akkor eldöntöttem, hogy slow módon fogok tovább működni. No de, hogy mit is jelent ez...A slow masszázs számomra azt jelenti, hogy lassabban dolgozom...

Nem szeretném futószalagon vállalni a vendégeimet, hiszen ők is és én is többet érdemlünk ennél. Ezért jelenleg heti 2-3 napnál nem dolgozom többet.

 A slow masszázsban én is jól érzem magam, nem sietek, nem kapkodom, nem hajtom magam a végletekig, megfelelő időt hagyok két vendég között, figyelek magamra, a vendégemre és a kettőnk közötti különleges kapcsolatra is. 

A masszázsolajok és krémek kiválasztásánál figyeltem, hogy ne használjak egészségre káros mesterséges anyagokat.  A kezelések nyugodt ritmusa és a bizalmi kapcsolat teszi lehetővé, hogy célzottan, egészségi és lelki állapot függvényében válasszuk ki a megfelelő olajat és illóolajat a kezeléshez.

Fontosnak tartom, hogy ezekbe a mély kapcsolatokba belefér, ha néha hibázunk és oda-vissza működik a megértés, elfogadás és megbocsátás is. Nincsenek már olyan vendégeim, akik szolgáltatóként kezelnek és én sem  fizető vendégként kezelem a hozzám betérőket. 

Hiszek benne, hogy a masszázsnál is működik a kémia. Így nem lehet, hogy minden vendég illik minden masszázsterapeutához. Azt gondolom, addig kell keresni, amíg nem érzed azt, hogy igen én nála érzem magam biztonságban, vele érzem jól magam. 

SLOW TERMÉKEK

S, hogy ezután mit jelentenek a slow termékek?

Nem szerettem volna ehhez a szolgáltatáshoz tömegtermékeket kötni, hiszen mint a szolgáltatóknál, a gyártóknál is abban hiszek, hogy nem érdemes áttérni a tömeggyártásra. Valahogy a lelkület veszik el útközben. Ezért különösen figyeltem rá, amikor a termékek gyártóit felkerestem, hogy miképpen kommunikálnak. Túlhajszoltak-e, szerelmesek-e a termékeikbe, vannak-e benne személyes történetek, kedves-e a kiszolgálás. Nem akartam a naturaslow.hu köré olyan termékeket, amiknek a gyártói már 'kiégtek'.  Ettől én is nagyon izgatott vagyok, mert ezek a termékek engem is lelkesedéssel töltenek el.  A termékek alkotói magyar manufaktúrák, kézműves alkotók, így megvásárlásukkal több magyar vállalkozót is támogathatsz! 

Köszönöm, hogy velem vagytok!

Ölelés, 

Betti