Miért használj te is diffúzort?

2019.12.20

Amióta Skye és a diffúzor katalógus megjelent a stúdióban nagyon sokan érdeklődtetek a készülékekről. Miért jó, miért van ekkora árkülönbség a készülékek között? Ebben a bejegyzésben mindent összeírtam nektek, amit csak tudok róluk. Így remélhetőleg könnyebb lesz a választás számotokra.

Mostanában már nagyon sok helyen lehet kapni szerencsére, mert használata nagyon előnyös testi-lelki egészségünkre nézve. Bár az áruk elsőre borsosnak tűnhet, de szerintem érdemes lehet befektetni, hiszen az egészségünk is múlhat rajta. Arról nem is beszélve, hogy milyen finom illatokat teremthetünk otthonunkba. 

"Az ultrahangos technológián alapuló diffúzorok víz és az olaj hozzáadásával működnek. A diffúzor megtöri a vizet és az olajat apró molekulákká, amik a tüdőnkben könnyebben felszívódnak és ezáltal nagyobb terápiás tulajdonságot mutatnak. Az olajok, mivel oxigénmolekulákhoz kötődnek, ezekhez kapcsolódva maradnak néhány óráig, ezáltal frissítik, javítják a levegő minőségét. A nyugtatás és lazítás mellett térfertőtlenítésre, immunerősítésre, álmatlanság, stressz kezelésére is tökéletesen alkalmazható. Az olajok vírusölő, antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságai által megölik a baktériumokat, és segítenek a gombák és penészgombák semlegesítésében is, az erre alkalmas terápiás tulajdonságú illóolajok alkalmazásával. Használhatjuk meghűlés esetén inhalálásra, illetve a tüdő kapacitás növelésére, a lassú ki és belélegzésekkel. " Made by Zen

A hagyományos párologtatásnál használt teamécses felforralja a vizet, ami miatt az illóolajok károsodhatnak,
így az illóolaj aromaterápiás és fertőtlenítő hatása gyakorlatilag elveszik. Ezzel szemben az ultrahangos diffúzorok nem hő segítségével párologtatnak. Így nem csökkentik az illóolaj aromaterápiás hatásait.

Mik az elektromos diffúzor előnyei?

  • Nem melegíti fel az illóolajat, így nem változtatja meg annak szerkezetét
  • Nincs nyílt láng, amikor elfogy a víz a készülékből, akkor kikapcsol.
  • Nagyobb mennyiségű illóolajat juttat a légtérbe, így fejti ki légfertőtlenítő, vírusölő, aromaterápiás hatásait.

A diffúzorok között is vannak különbségek, vannak amik hatékonyan és költséghatékonyabban párologtatnak.

Hogy kell ezt érteni?

A piacon kapható diffúzorok közül nagyon nagy különbségek vannak minőségben. Hiába kerül egy készülék 6-7 ezer forintba, ha az illóolajból rengeteget kell beletölteni ahhoz, hogy érezd is az illatát. Egy ilyen készülék gyakran a legdrágább, hiszen van olyan növény, aminek 5 ml illóolaja többe kerül a készüléknél. S ha ebből folyamatosan csepegtetni kell a készülékbe, akkor nem gazdaságos a felhasználása, hamarabb elfogy és így máris nem olyan olcsó a készülék. Ezért döntöttem úgy, hogy nem fogok alacsonyabb árkategóriában diffúzort árulni. A vége csalódás lenne, és nekem az a célom, hogy ezeket a készülékeket folyamatosan használjátok, ezzel védjétek saját magatok és családotok egészségét.

Mi alapján válasszam ki a megfelelőt?

Ne ár alapján. Egy diffúzort nem pár hétre, hanem évekre választunk. Az első diffúzorom, Luna (itt a webshopban Thalia néven fut) lassan négy éve van meg és nagyon hatékonyan párologtat.

  •  A helyiség méretétől függően.

Az egyik legfontosabb szempont, hogy mekkora az a tér, ahol az illatanyagokat szeretnénk párologtatni. Az igazán kicsi terekben, például a kisebb gyerekszobában, hálószobákban, fürdőszobában, vagy éppen a dolgozószobában elegendő egy kisebb teljesítményű diffúzor.  A 20 m² vagy annál nagyobb helyiségekben már nagyobb teljesítményű  ultrahangos diffúzorokat használni. 

  • Kinézet alapján.

Az exkluzív aromadiffúzorok nem csak hasznosak, de ugyanakkor szemet gyönyörködtetőek is. Lényeges szempont, hogy a választott aroma diffúzor passzoljon a szoba berendezéséhez, annak hangulatához. Ma már nagyon sokféle stílusú párologtató közül választhatunk. Léteznek bambuszból, tölgyfából, matt vagy éppen csiszolt üvegből, kézzel formázott kerámiából készült aromadiffúzorok. 

  • Funkciók alapján.

Az ultrahangos aromadiffúzorok közül egyesek fényt is árasztanak, mások éppen zenélnek, és a legtöbb modell esetében a párologtatás időtartamát is beprogramozhatjuk, vagy kiválaszthatjuk. 

Minden információt megtalálsz a diffúzorokról a Termékek - Diffúzorok menüpont alatt.