Mi történik most a Natura masszázs körül?

2020.02.15

Néhány mondatban összefoglaltam nektek, hogy mi történt és fog történni mostanában a Natura (most már Slow) masszázs környékén. Mivel idén durván nem éreztem be az éveleji motivációt, és bele is ragadtam rendesen 2019-be, ezért nálam február közepén íródik meg ez az összegző bejegyzés.

Mi történt tavaly?

Tavaly januárban költöztem át a Tigris utcába, és nyitottam teljesen egyedül egy helyet, ami maximálisan tükrözi azt, ami én vagyok. Határtalanul boldog voltam, hogy egyedül lehetek, viszont nagyon sok erőmet felemésztette a költözés, a kialakítás és ezzel járó anyagi terhek is. Sokat dolgoztam, szinte minden nap bent voltam a stúdióban, ha nem masszíroztam, akkor bementem fotókat készíteni, vagy takarítani. Ez nem  panasz! Imádtam ezt az időszakot, csak elfáradtam. Nyáron megfogalmazódott bennem, hogy ez már a hatodik évem masszázsterapeutaként és úgy érzem, most jött el az ideje annak, hogy kipróbáljam magam máshol, másban is. Azt éreztem, hogy ahhoz, hogy visszataláljak önmagamhoz, hogy újra szívből tudjak masszírozni, és új vendégeket fogadni ahhoz az kell, hogy ne tegyem rá megélhetés terhét, hogy ne görcsöljek, hogy találjak új utakat a masszázson belül is. Őszintén szólva úgy éreztem, hogy nekem kevés az, ha "csak" masszírozok, kell mellé más is. Ezért úgy döntöttem, hogy kiadom a stúdiót pár napra, én pedig szigorúan csak két teljes napot fogok masszázzsal tölteni. 

Októberben találtam rá Álmosra, vagy talált rám Álmos :) Bátran ajánlom mindenkinek őt is! Így már férfi masszázsterapeutát is választhattok a stúdióban. Heti négy napban tudtok hozzánk jönni, ha pihenésre, törődésre vágytok.

Decemberre alakult ki a fejemben, hogy mit is szeretnék. Ekkor döntöttem el, hogy számomra továbbra sem cél, hogy a hét minden napján reggeltől-estig vendégeket fogadjak. Számomra az a fontos, hogy heti két nap reggeltől estig csupa olyan vendéggel vegyem körbe magam, akikkel azt érzem, hogy "mi" mint vendég és terapeuta egymásnak lettünk teremtve. Azt érezzem, hogy szeretjük és tiszteljük egymást. Hálás vagyok, hogy vagytok nekem, mert én tényleg így dolgozom. Egész nap tele szeretettel, mert ti vagytok és mert jártok és mert barátok vagyunk! 

Jogos a kérdés, amit gyakran feltesztek: Fogadsz-e új vendégeket?

Én sosem fogom egyértelműen kimondani, hogy nem. Nagyon szeretem, ha új vendégek jönnek hozzám, de sajnos délutáni és esti helyekre már nem tudok helyet biztosítani. Ha szeretnél engem ajánlani, vagy jönni hozzám új vendégként, akkor írj egy e-mailt, és megnézzük, hogy találunk-e közös pontot. Ha nem sikerül, akkor keresd Álmost bizalommal!

Miért lett NaturaSlow?

Tavaly megjelent egy cikk Bitay Andi oldalán, melyben először Andi említette így a masszázsomat. (A cikket a https://www.maisonblog.hu/slow-masszazs/  oldalon olvashatjátok) 

"A slow masszázs számomra azt jelenti, hogy "lassabban" dolgozom. Hat éves lesz idén a Natura masszázs, és ezen időszak alatt kialakult már egy vendégkör, ami azt jelenti, hogy heti hat nap is lehetne dolgozni, én viszont úgy döntöttem nem fogom már ezt tenni. Nem szeretném futószalagon vállalni a vendégeimet, hiszen ők is és én is többet érdemlünk ennél. Ezért jelenleg heti 2-3 napnál nem dolgozom többet. A slow masszázsban én is jól érzem magam, nem sietek, nem kapkodom, nem hajtom magam a végletekig, figyelek magamra, a vendégemre és a kettőnk közötti különleges kapcsolatra is."

Azóta a Natura Slow név folyamatosan ott motoszkált az agyamban. De miért most váltottam? Decemberben eldöntöttem, hogy létrehozok egy webshopot, ahol először a masszázshoz, aromaterápiához kapcsolódó termékeket kezdtem árulni. Azóta megfogalmazódott bennem a slow szemléletű termékek koncepciója. A termékekkel, alkotókkal való munka éppen folyamatban van, remélem, hogy tavasz végére, már teljes árukészlettel találkozhattok a weboldalon. Ezért váltanom kellett, mert az oldal már több, mint masszázs :)

Hát így állunk a NaturaSlow és én:

nem emeltem árat januártól

masszírozok heti két napon, teljes szívből

fogadok új vendégeket, de nem minden idősávban

Álmos is szuper masszázsterapeuta

áprilistól aromaterápiát tanulok

tavasztól sok slow szemléletű termékkel vár titeket a webshop

a stúdió nyártól showroom is

nyáron sokat pihenek

tervezek új workshopokat az őszre

szeretlek titeket!