Kutyaromaterápia tapasztalatok

2021.02.27

Elmesélem nektek gyorsan, hogyan támogatott az elmúlt napokban minket az aromaterápia. Teljesen őszintén nem jutott eszembe alkalmazni, főleg, hogy nem is tudtam volna, hogy ebben az esetben, hogyan alkalmazzam.Hosszú, kutyás kontent következik.
Törcsi tacsink idén két éves lett, lassan egy éve halogatjuk az ivartalanítást, mert 8-10 napig a folyamatos felügyeletet nehéz megoldani, féltettem is, nem akartam ennek kitenni, de sajnos egyre keményebb legény volt nagykutyákkal szemben is. Szökési kedve határtalan volt, dominanciája lenyűgöző méreteket kezdett ölteni, féltettük az időskori betegségektől, ígyhát hét napja megtörtént a nagy hadművelet.
Doki nénink szerencsére szintén szereti és alkalmazza az illóolajokat és Törcsi is egyértelműen jelezte( megnyalta az orrát és visszafutott többször megillatozni a kedvenceit) hogy melyik illat segít neki. A műtét előtt és után is szaglászott. Itt nem tudtam lemérni mennyire volt segítség a számára, de az biztos, hogy tetszett neki és élvezte (tömjént és nerolit választott)
Kutyanyu teljes pánikban tört ki a tegnapi napon, hogy biztos nem jól gyógyul a seb, mi van ha valamit rosszul csinalunk, így a doktor néni behívott minket kontrollra, ahol kiderült, hogy minden nagyon szuper, csak a tacsikánk már nagyon unja a pihenést, pörögne, ugrana, futna kedvére(és utálja a gallért). Úgy döntött kezeljük lágy lézerrel és kék krémmel is, ha már befáradtunk, de Törcsike nem adta magát könnyen, nem akarta, hogy piszkáljuk.
Ezért újra előkerültek a fiolák. Előkerült az árnika, cickafark, római kamilla és a tacsika lefeküdt az ágyra, széttárta a kis lábacskáit és hagyta, hogy kezeljük a sebet. Otthon belakmározott, ivott egy nagyot, és beájult az ágyikóba, majd hajnali négykor jelezte, hogy eljött a mosdószünet ideje
Napok óta nem pihentünk, ő sem és mi sem, de most szépen megrendelem az összes illóolajat és alszunk egy nagyot
A kutyik ösztönösen tudják mire van szükségük. Ha elrontja a gyomrát, tudja melyik füvet rágcsálja el, ha fájdalma van, nyugtalan tudja, hogy melyik illóolaj segít neki. Nem agyalja túl, nem keres klinikai bizonyítékot, nem kéri ki a facebook csoport véleményét. Csak érzi, hogy ez jó neki.