A lábszár

2021.02.27

Az a tapasztalatom, hogy szegény lábaknak nem szeretnek a vendégek drága masszázs perceket áldozni, pedig én mindig megpróbálom belecsempészni a masszázs rutinba.

  • A lábak támasztják alá az egész testünket. Bonyolult szerkezetük és a testtömeg viselése érzékennyé teszi lábszárat.
  • Befolyásolják a testtartást, de a testtartás is befolyásolja a lábszár állapotát.
  • Kiegyensúlyozott testtartás esetén a testtömeg egy boka előtt elhelyezkedő ponton nyugszik.Ha a testtömeg ezen pont elé kerül, akkor a lábikra és a láb izmainak folyamatosan dolgozniuk kell, hogy a test ne bukjon előre. Ez krónikus feszülést, trigger-pontok kialakulását eredményezi a lábikra izmaiban.
  • A baleseti sérüléseket eltekintve a lábszár, boka és a láb számára a legmegterhelőbb a hosszú időtartamú állás.
  • Ha a test kiegyensúlyozatlan, akkor az állás rendkívüli megterhelést jelent a láb izmai számára. Az izmok mozgás során vagy nyugalomban működnek a legjobban, nem az állandó feszülési állapotban.

Ezzel én is megküzdök a masszázságy mellett állva, mert sokszor előre kell döntenem a felső testrészem, így órási terhet adva a comboknak, lábaknak, lumbális területnek valamint a hátulsó fascia láncnak is.
Ezért is javaslom mindig, hogy ha egy mód van rá, akkor ne részmasszázsokat vegyetek igénybe, mert minden, mindennel összefügg. Ne hanyagoljátok el a lábaitokat!